Valokuituhanke 2022

Valokuituhanke 2022

KIHNIÖLLE ON SUUNNITTEILLA VALOKUITUHANKE VUODELLE 2022

Kartoitamme kyläläisten kiinnostusta valokuituliittymän hankintaan

Kihniölle kartoitetaan nyt kiinnostusta valokuituyhteyksien rakentamiseksi eri alueille. Kiinnostuksen ja esisopimusten perusteella selvitämme rakentamisalueet, jotta voimme hakea tukirahoitusta. Tuen myönteinen päätös vaatii riittävän määrän sopimuksia valokuituyhteyteen. Kiinnostuksesi on tärkeä hankkeen etenemisen kannalta. Valokuituverkko tulee olemaan ns. avoin verkko, johon palveluita voivat tarjota eri operaattorit. Toimi siis nopeasti ja täytä esisopimus - sen saat Jarkko Peltomäeltä. Alueita kartoittaa Jarkko Peltomäki. Voit olla myös häneen yhteydessä puh: 044–7393112. Esisopimus astuu voimaan vasta, kun olemme saaneet vahvistuksen hankkeen rahoituksesta.

Esisopimuksia voi hakea myös Kihniön kunnan virastosta 2.8.2021 alkaen. Virasto on avoinna ma-pe klo 9–11.30 ja klo 12.15–15.

Ensimmäinen kartoitus kyläläisten kiinnostuksesta valokuituliittymän hankintaan on nyt tehty

Tukihakemus Kihniön laajakaistahankkeelle on nyt tehty. Odottelemme päätöstä vielä tämän vuoden puolella. Jatkamme kartoitusta edelleen tarkoituksena laajentaa rakennettavaa aluetta. Kiinnostuksen ja esisopimusten perusteella selvitämme rakentamisalueet, jotta voimme hakea tukirahoitusta myös laajemmalle alueelle.
Tuen myönteinen päätös vaatii riittävän määrän sopimuksia valokuituyhteyteen. Kiinnostuksesi on tärkeä hankkeen etenemisen kannalta. Valokuituverkko tulee olemaan ns. avoin verkko, johon palveluita voivat tarjota eri operaattorit.

Miten valokuituhanke etenee?

1. Kiinnostuneiden ja esisopimusten kerääminen. Ilmoita kiinnostuksesi ja/tai täytä esisopimus.
2. Hankealueiden päättäminen tukihakemusta varten. Alue määräytyy kiinnostuksen ilmoittaneiden ja esisopimusten perusteella.
3. Tukihakemus on nyt lähetetty.
4. Rahoituspäätöksen jälkeen tehdään rakennusuunnitelmat ja rakennuspäätös. Esiopimukset muuttuvat sopimuksiksi.
5. Rakentaminen alkaa sovittuna aikana.
6. Hankkeen etenemisestä tiedotetaan tällä sivulla sekä liittymän tilaajalle myös erikseen.

Ilmoita kiinnostuksesi tästä linkistä.