AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Kirjailijavieraana Veera Nieminen maanantaina 28.11.2022 klo 18:00

Romaaneistaan Avioliittosimulaattori (2013), Ei muisteta pahalla (2018) ja Kottikärrykaruselli (2022) tunnettu kirjailija Veera Nieminen kertoo kirjoistaan ja kirjoittamisesta maanantaina 28. marraskuuta klo 18.

Marttakahvio klo 17.30 alkaen.

Tervetuloa!


Parkanon ja Kihniön Kotiseutulehti myynnissä Kihniön kirjastossa.

Lehden hinta 10 euroa. Vain käteismaksulla!


Lasten kuvataidekurssi LUOVAT: taidetta esillä kirjastossa 23.11. - 30.12.2022


Äidinkielenopettaja Riitta Kalliokoski palkittiin Vuoden lukuteko 2022 -palkinnolla Kihniössä tänään PIKI-päivänä 22.9.2022.

Vuoden lukuteko –palkitsemiskäytäntö aloitettiin viime vuonna kaikissa Piki-kirjastoissa ja tapa näyttää nyt jatkuvan. Jokainen kirjasto valitsee vuosittain lukemista erityisesti edistäneen ja esillä pitäneen yksilön tai ryhmän, joka saa asianmukaisen diplomin ja muuta pientä palkintoa.

Kihniön kunnankirjasto palkitsi tänä vuonna äidinkielenopettaja Riitta Kalliokosken. Riitta on edistänyt nuorten lukutaitoa ja houkutellut heitä hyvän lukemisen pariin jo vuosien ajan. Äikänopettaja Riitta on Kihniössä jäänyt syyttä vähän tuntemattomaksi monillekin kuntalaisille, mutta saa nyt meiltä kirjastosta tämän tunnustuksen, joka todella menee oikeaan osoitteeseen!

SUURI KIITOS Riitalle, että hän on jaksanut opettaa, kannustaa ja ohjata, tehdä yhteistyötä ja kehitellä uusia ideoita lukemisharrastuksen lisäämiseksi!

Riitta saapui juhlistamaan palkitsemistaan kirjastolle arvovaltaisen yleisön kera eli mukana olivat Kihniön Yhtenäiskoulun 8-luokkalaiset.


Kirjastossamme on nyt mahdollista lainata potkulautoja. Mukaan saat myös kypärät ja kyynär-, ranne- ja polvisuojasetit. Suosittelemme lautaillessa kypärän käyttöä. Laina-aika on viikko ja lainaus ja palautus Kihniön kirjastosta kirjaston asiakaspalveluaikoina. Tervetuloa lainaamaan skuutit kirjastosta!


Kihniön kunnankirjaston tutkijanhuonetta on mahdollista varata opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varaus mahdollista nyt myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.


Uusi verkkokirjasto on nyt virallisesti avattu!. Osoitteessa piki.fi pääset tutustumaan moniin uusiin ominaisuuksiin. Uutta verkkokirjastossa on perhetili, jolla voit hoitaa koko perheen kirjastokorttiasiat yhdellä kirjautumisella. Visuaalisempi ilme ja monet suosituslistat ja valikot helpottavat kiinnostavan aineiston löytymisessä. Sähköinen kirjastokortti löytyy nyt myös verkkokirjastosta. Voit kysyä lisää PIKI:stä kirjastomme henkilökunnalta.


Kirjastokortin sähköinen hakemus. Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.


PressReader-lehtipalvelu on nyt kaikkien PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä sekä kotona että kirjastoissa. Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on lehtiä 150 maasta, 65 eri kielellä.

Kirjaudu PressReaderiin PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit lukea lehtiä joko suoraan selaimessa Pressreader tai erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta. Lue lisää PIKI-verkkokirjastosta PIKI.

Muistatahan vielä, että kirjaston asiakaskoneilla voit lukea ePress palvelussa kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Hesari, Turun Sanomat, Kankaanpään seutu) sekä eMagz palvelussa monia aikakauslehtiä (mm. Seura, Apu Seiska).

Kysy rohkeasti digilehti- ja e-aineistopalveluista kirjaston henkilökunnalta!


Kirjastomme on avoinna normaalein aukioloin. Myös omatoimiaukioloajat ovat käytössä turvallisuusohjeita noudattaen.

Muistathan noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeitamme:

  • Tule kirjastoon ainoastaan terveenä!
  • Huolehdi riittävästä turvavälistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä hyvästä käsihygieniasta.
  • Yleinen maskisuositus on päättynyt 26.4.2022.

Aineistoa voi varata etukäteen PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon puh. 044 7541247 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto(at)kihnio.fi. Myös muissa kirjastoasioissa voi olla yhteydessä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostilla.


Kihniön kirjaston omatoimipalvelut on otettu käyttöön, tervetuloa uuteen kirjastoaikaan! Omatoimiaikojen käyttösäännöt löytyvät: https://www.kihnio.fi/kirjasto. Opastusta omatoimikäyttöön saa henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.


Kirjastokino-palvelu edelleen käytössä. Palvelussa pääsee katsomaan elokuvia eri kategorioissa. Kirjastokinossa on elokuvia myös lapsille. Palveluun kirjaudutaan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Klikkaa sivuille tästä: Kirjastokino


Tervetuloa kirjastoon!
Liitteet