AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Koronatilanteen vuoksi Kihniön kunnankirjaston palveluita on rajoitettu 21.12.2020 saakka.

  • Kirjasto palvelee rajoitetusti keskittyen lainaustoimintaan
  • Tietokoneiden käyttö on mahdollista ainoastaan pakollisiin asioihin
  • Ajanvietto ja kokoontuminen kirjastossa ei ole nyt mahdollista
  • Henkilömäärä kirjastossa max. 10 henkilöä kerrallaan
  • Asioithan kirjastossa pikaisesti

Tule kirjastoon ainoastaan terveenä! Huolehdi 2 metrin turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Jos olet yli 15-vuotias, käytä kirjaston tiloissa maskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Aineistoja on mahdollisuus varata etukäteen PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon puh. 044 7541247.

Vastaa ja vaikuta! Kihniön kunnankirjastossa otetaan omatoimiajat käyttöön alkuvuodesta 2021. Tämä tarkoittaa, että kirjastoon on mahdollisuus tulla sisään ja käyttää kirjaston palveluja myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla tai ei ole muutoin käytettävissä asiakaspalveluasioissa. Omatoimiajan rinnalla kirjastossa jatkuu edelleen aukioloajat, jolloin henkilökunta on paikalla asiakaspalvelua varten.

Haluaisimme kuulla kirjaston käyttäjien ja kuntalaisten toiveita palveluajoista, jotta osaisimme suunnitella tulevat asiointiajat siten, että ne palvelisivat kirjaston käyttäjiä mahdollisimman hyvin.

Kysely on avoinna 4.12.2020 klo 15 saakka. Vastaa kyselyyn tästä linkistä. Kyselyyn on mahdollista vastata myös paperilomakkeella kirjastossa.

Kihniö 100v - juhlavuoden lukuhaaste: Nyt kannattaa tarkistaa täyttyisikö lukuhaasteen kohdat vuoden aikana lukemistasi kirjoista, sillä kaikki lukuhaasteen suorittaneet palkitaan! Vielä on myös aikaa täydentää, mikäli jotain puuttuu. Jokaiseen lukuhaasteen kohtaan sopii niin lasten, nuorten kuin aikuisten kirjallisuutta, joten lukuhaasteeseen voi osallistua kaiken ikäiset. Olemme jatkaneet lukuhaasteen palautusaikaa koko juhlavuoden loppuun saakka. Palauta valmis lukuhaastelomake kirjastoon 31.12.2020 mennessä. Kirjaston ollessa suljettu, voit palauttaa lukuhaasteen kirjekuoressa palautusluukkuun tai kunnantalon edessä olevaan postilaatikkoon. Kuoreen merkintä "Kihniön kirjasto". Mahdolliset lukuhaastejuhlat siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Uutta kirjastossa: Kihniön kunnankirjastossa otetaan maanantaina 16.11.2020 käyttöön uusi palvelu, varausten omatoiminouto.

Asiakas voi nyt itse ottaa varaamansa teoksen varausten noutohyllystä ja lainata sen lainausautomaatilla tai perinteiseen tapaan lainaustiskistä. Tähän asti varaukset on saanut kirjaston henkilökunnalta.

Varaukset järjestellään noutohyllyyn henkilökohtaisen asiakasnumeron mukaan. Tämä numero näkyy asiakkaan saamassa viestissä. Viestin voi saada oman valintansa mukaan teksti- tai sähköpostiviestinä tai kirjeenä.

Muutos mahdollistaa varausten noutamisen ja lainausautomaatilla lainaamisen myös omatoimiaukioloaikana, joka toteutuu Kihniössä talven 2020-2021 aikana, kunhan tarvittavat laiteasennukset saadaan tehdyksi.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään varausasioissa.

Heijastinpuu pystytetään kirjaston pihaan Liikenneturvan heijastinpäivänä 1.10. Heijastinpuun ideana on välittää tärkeää viestiä siitä, miten näkyminen lisää turvallisuutta. Heijastinpuusta voit napata heijastimen omiin tarpeisiisi tai tuoda siihen ylimääräiset heijastimesi muiden turvaksi. Pidetään huolta että me kaikki näymme pimeässä. Yhteistyössä Kihniön kirjasto ja yhtenäiskoulun oppilashuolto. Heijastinpuusta mahdollisesti loppuneita Kihniö 100v-heijastimia saatavilla myös kirjastosta ja kunnanvirastosta, hae omasi aukioloaikoina.

Kihniö100v-kangaskasseja myynnissä kirjastossa 5e/kpl.

Kirjastokino-palvelu edelleen käytössä. Palvelussa pääsee katsomaan elokuvia eri kategorioissa. Kirjastokinossa on elokuvia myös lapsille. Palveluun kirjaudutaan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Klikkaa sivuille tästä: Kirjastokino


Tervetuloa kirjastoon!
thumbnail_image

Avainsanat