AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Lukupiiri Kihniön kirjastossa 25.8.2022 klo 19. Luettavana Bea Uusma: Naparetki Kahvitarjoilu. Tervetuloa!


"Annan päivän paistaa" - Kirsti Koiviston maalauksia esillä kirjastossamme elokuun ajan. Tervetuloa näyttelyyn!


Poistetun aineiston myynti on alkanut kirjastossamme. Maksaa voit myös pankkikortilla. Tervetuloa ostoksille kirjastoon!


Kirjaston lasten kesälukukampanja on nyt Lukujengi - Kultaisen kirjan metsästys 6.6.- 31.8.2022. Perheille ja lapsille suunnattu kesäkampanja on lukulautapeli, jossa Lukujengin eläimet Moonaponi, Sylvi-koira, Mato-käärme, Kirppu-lammas ja Touho-kissa seikkailevat tivolissa taikuri Zillin kadottamaa kultaista kirjaa etsien. Pelilaudassa on 15 erilaista lukemiseen ja kirjoihin liittyvää tehtävää, kuten ”lue aamupalalla” tai ”tee kirjasta piirustus”.

Pelilauta on suunniteltu jääkaapin oveen kiinnitettäväksi ja pelinappuloina toimivat magneetit. Magneetteja voidaan käyttää myös kampanja-ajan jälkeen esimerkiksi lainauskuitin kiinnittämiseksi jääkaapin oveen. Pelilaudan ja pelinappulat saat kirjastosta.

Voit osallistua myös arvontaan, jossa jaossa useita palkintoja. Arvontalipukkeen saat kirjastosta ja voit palauttaa sen asiakaspalvelutiskille tai lainausautomaatin vieressä olevaan palautuskaappiin.Tutustu kirjavinkkeihin ja Lukujengin hahmoihin osoitteessa Lukujengi.fi


Kihniön kunnankirjaston tutkijanhuonetta on mahdollista varata opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varaus mahdollista nyt myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.


Uusi verkkokirjasto on nyt virallisesti avattu!. Osoitteessa piki.fi pääset tutustumaan moniin uusiin ominaisuuksiin. Uutta verkkokirjastossa on perhetili, jolla voit hoitaa koko perheen kirjastokorttiasiat yhdellä kirjautumisella. Visuaalisempi ilme ja monet suosituslistat ja valikot helpottavat kiinnostavan aineiston löytymisessä. Sähköinen kirjastokortti löytyy nyt myös verkkokirjastosta. Voit kysyä lisää PIKI:stä kirjastomme henkilökunnalta.


Kirjastokortin sähköinen hakemus. Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.


PressReader-lehtipalvelu on nyt kaikkien PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä sekä kotona että kirjastoissa. Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on lehtiä 150 maasta, 65 eri kielellä.

Kirjaudu PressReaderiin PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit lukea lehtiä joko suoraan selaimessa Pressreader tai erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta. Lue lisää PIKI-verkkokirjastosta PIKI.

Muistatahan vielä, että kirjaston asiakaskoneilla voit lukea ePress palvelussa kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Hesari, Turun Sanomat, Kankaanpään seutu) sekä eMagz palvelussa monia aikakauslehtiä (mm. Seura, Apu Seiska).

Kysy rohkeasti digilehti- ja e-aineistopalveluista kirjaston henkilökunnalta!


Kirjastomme on avoinna normaalein aukioloin. Myös omatoimiaukioloajat ovat käytössä turvallisuusohjeita noudattaen.

Muistathan noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeitamme:

  • Tule kirjastoon ainoastaan terveenä!
  • Huolehdi riittävästä turvavälistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä hyvästä käsihygieniasta.
  • Yleinen maskisuositus on päättynyt 26.4.2022.

Aineistoa voi varata etukäteen PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon puh. 044 7541247 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto(at)kihnio.fi. Myös muissa kirjastoasioissa voi olla yhteydessä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostilla.


Kihniön kirjaston omatoimipalvelut on otettu käyttöön, tervetuloa uuteen kirjastoaikaan! Omatoimiaikojen käyttösäännöt löytyvät: https://www.kihnio.fi/kirjasto. Opastusta omatoimikäyttöön saa henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.


Kirjastokino-palvelu edelleen käytössä. Palvelussa pääsee katsomaan elokuvia eri kategorioissa. Kirjastokinossa on elokuvia myös lapsille. Palveluun kirjaudutaan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Klikkaa sivuille tästä: Kirjastokino


Tervetuloa kirjastoon!
Liitteet