AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

LiikUn ja Kihniön kunnan Haastepyöräily-kampanjan 1.5.-26.6.2022 pyöräilykortteja jaossa kirjastossa.


Hei, oletko kuullut Ellibsistä? Ellibsin kautta voit lainata e- ja äänikirjoja omasta kirjastostasi. Pääset selaamaan oman kirjastosi kokoelmaa Ellibs-sovelluksella tai osoitteessa ellibslibrary.com/piki. Kirjaudu kirjastokortilla ja salasanalla ja palveluhan on maksuton. Nyt kampanjaviikoilla 16.-29.5.2022 kaikki kokeilemaan Ellibsiä! Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään e-aineiston käytössä.


Vastauksena Hyvinvointia kirjastosta-kyselyssä esitettyihin kehittämisideoihin, Kihniön kunnankirjaston tutkijanhuonetta on mahdollista varata opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varaus mahdollista nyt myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.


Uusi verkkokirjasto on nyt virallisesti avattu!. Osoitteessa piki.fi pääset tutustumaan moniin uusiin ominaisuuksiin. Uutta verkkokirjastossa on perhetili, jolla voit hoitaa koko perheen kirjastokorttiasiat yhdellä kirjautumisella. Visuaalisempi ilme ja monet suosituslistat ja valikot helpottavat kiinnostavan aineiston löytymisessä. Sähköinen kirjastokortti löytyy nyt myös verkkokirjastosta. Voit kysyä lisää PIKI:stä kirjastomme henkilökunnalta.


Kirjastokortin sähköinen hakemus. Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.


PressReader-lehtipalvelu on nyt kaikkien PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä sekä kotona että kirjastoissa. Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on lehtiä 150 maasta, 65 eri kielellä.

Kirjaudu PressReaderiin PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit lukea lehtiä joko suoraan selaimessa Pressreader tai erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta. Lue lisää PIKI-verkkokirjastosta PIKI.

Muistatahan vielä, että kirjaston asiakaskoneilla voit lukea ePress palvelussa kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Hesari, Turun Sanomat, Kankaanpään seutu) sekä eMagz palvelussa monia aikakauslehtiä (mm. Seura, Apu Seiska).

Kysy rohkeasti digilehti- ja e-aineistopalveluista kirjaston henkilökunnalta!


Kirjastomme on avoinna normaalein aukioloin. Myös omatoimiaukioloajat ovat käytössä turvallisuusohjeita noudattaen.

Muistathan noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeitamme:

  • Tule kirjastoon ainoastaan terveenä!
  • Huolehdi riittävästä turvavälistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä hyvästä käsihygieniasta.
  • Yleinen maskisuositus on päättynyt 26.4.2022.

Aineistoa voi varata etukäteen PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon puh. 044 7541247 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto(at)kihnio.fi. Myös muissa kirjastoasioissa voi olla yhteydessä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostilla.


Kihniön kirjaston omatoimipalvelut on otettu käyttöön, tervetuloa uuteen kirjastoaikaan! Omatoimiaikojen käyttösäännöt löytyvät: https://www.kihnio.fi/kirjasto. Opastusta omatoimikäyttöön saa henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.


Kirjastokino-palvelu edelleen käytössä. Palvelussa pääsee katsomaan elokuvia eri kategorioissa. Kirjastokinossa on elokuvia myös lapsille. Palveluun kirjaudutaan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Klikkaa sivuille tästä: Kirjastokino


Tervetuloa kirjastoon!
Liitteet
thumbnail_image

Avainsanat