​Pirkanmaa on siirtynyt koronatilanteen perustasolle

​Pirkanmaa on siirtynyt koronatilanteen perustasolle

11.6.2021

Pirkanmaa on siirtynyt koronatilanteen perustasolle

Aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona.

Kihniön kunnan kuntosali on avoinna normaalisti.

Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58 c -kohdan mukaista, katso kohta Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset.

Yksityistilaisuuksiin ei enää suositella osallistujarajoitusta, mutta kesän juhlat on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista on syytä pitää vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asumisyksiköissä voi vierailla. Turvallisuusohjeiden noudattaminen on välttämätöntä eikä esimerkiksi ilman maskia (poikkeustapauksessa sallitaan visiiri) voi vierailla. Osastot ja yksiköt voivat lisäksi tehdä omia vierailuihin liittyviä ohjeita, jotta turvallisuus ja rauhalliset olosuhteet toipumiseen voidaan taata. Tarkista vieraillessasi yksikön käytännöt. Eristyksessä tai karanteenissa olevan potilaan luona ei voi vierailla.

– Tule vierailulle vain terveenä ja oireettomana.

– Huolehdi käsihygieniasta. Käytä käsihuuhdetta tullessasi ja lähtiessäsi.

– Käytä sairaalassa kirurgista suu-nenäsuojusta, jos sinulla ei ole terveydellistä estettä sen käyttämiseen.

– Yksikön henkilökunta opastaa käsihygienian toteuttamisessa ja suojainten käytössä.

– Pidä yli kahden metrin turvaväli muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.

– Vältä turhaa liikkumista yksikön yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa voit pyytää apua henkilökunnalta esimerkiksi soittamalla potilaskutsukelloa.

– Jos osastolla on meneillään tartuntataudin aiheuttama epidemia tai tartuntojen selvitys, vierailu on mahdollista vain poikkeustapauksissa ja erikseen sopien.

Tällä hetkellä rokotetaan tänä vuonna 35-vuotta täyttäviä kuntalaisia. Kaikkia suositellaan ottamaan rokotus heti, kun se on mahdollista. Laumasuojaan tarvitaan todennäköisesti 80–85 %:n rokotekattavuus. Alueen rokotuskattavuus on vielä kaukana laumasuojasta. Kaikkia kehotetaankin ottamaan rokote, jotta tavoitteeseen päästään. Esimerkiksi parkanolaisista 50–54-vuotiaista on rokotettu vasta 55,9 % ja kihniöläisistä 62,5 %.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti