Koronarokotetiedote 29.3.

Koronarokotetiedote 29.3.

29.3.2021 (Muokattu 12.4.2021)

Koronarokotukset etenevät yhteistoiminta-alueella

Rokotukset etenevät THL:n ohjeistamassa järjestyksessä sen mukaisesti, kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteet saapuvat edelleen pienissä erissä viikoittain.

Mikäli yli 75- vuotias kuntalainen ei ole saanut rokotusaikaa ja haluaa rokotuksen, tiistaisin klo 9–13 voi soittaa Kolmostien Terveyden rokoteajanvarausnumeroon 040 480 3028. Numeroon voi jättää tiedot myös tekstiviestillä.

Jatkamme myös 65–69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien kuntalaisten rokottamista, mutta rokotusaikoja on hyvin rajoitetusti, koska tälle ryhmälle tarkoitettuja rokotteita (Astra Zeneca) on saatu hyvin vähän. Suosittelemme riskiryhmään 1 kuuluvia tiedustelemaan rokotusaikoja tai ilmoittautumaan jonoon Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta. Myös yli 70-vuotiaat ikänsä puolesta rokotusvuorossa olevat voivat varata aikoja terveyssovelluksen kautta. Terveyssovellus palvelee arkisin 8–15.30.

Ohje: Ilmoittautuminen koronarokotejonoon terveyssovelluksella

Ilmoittautumista varten on käytössä myös ajanvarausnumero 040 480 3028, johon vastataan tiistaisin klo 9–13. Ajanvarausnumero tulee todennäköisesti ruuhkautumaan, pyydämme kuntalaisilta kärsivällisyyttä. Numeroon voi myös jättää tekstiviestillä yhteystiedot (nimi ja ikä), mikäli itse olettaa kuuluvansa riskiryhmään 1. Toivomme, että rokotusjonoon ilmoittautuvat ovat huolellisesti arvioineet kuulumistaan riskiryhmään. Mikäli on epävarma, on hyvä ottaa esiin esim. lääkärinlausuntoja tai sairauskertomustietoja, joissa on mainittu diagnoosit. Olemme yhteydessä jonottajiin, kun voimme antaa lisää rokoteaikoja, joten yhteystietonsa jättäneen ei tarvitse soittaa uudestaan.

Tästä linkistä voit tarkastaa kuulutko riskiryhmään vakavan koronavirustaudin osalta. Rokotusjärjestys ja riskiryhmät

Maanantaina 29.3.2021 klo 12.00 avautuu sähköinen ajanvarauksemme. Sähköisen ajanvarauksen kautta voi varata aikoja kulloinkin rokotusvuorossa oleville ryhmille. Viikolla 13 siis yli 70-vuotiaat ikäihmiset voivat varata rokoteaikoja sähköisen ajanvarauksen kautta.

Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille. Tiedotamme erikseen, kun rokotuksissa päästään siirtymään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat vuoroon. Toivomme, että kuntalaiset odottavat rauhassa omaa vuoroaan.

Noudatathan seuraavia ohjeita tullessasi rokotukseen:

  • Saavu paikalle tarkasti annettuna aikana, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille. Rokotusaikaa ei voi varata terveyskeskuksen infopisteestä.
  • Ota mukaan Kela-kortti, ja ota se esille ennen omaa vuoroasi.
  • Pukeudu siten, että saat olkavartesi paljastettua helposti.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi.
  • Säilytä turvaväli (2 metriä) muihin odottaessasi.
  • Tule rokotukseen vain terveenä.
  • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Jää aulaan istumaan 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle.
  • Parkanossa rokotuspaikalle saavutaan terveyskeskuksen neuvola ovesta ja Kihniöllä entisen vuodeosaston ovesta (äärimmäisenä oikealla oleva ovi). Seuraa opastuksia. Saat lisätietoja henkilökunnalta tarvittaessa.

Lisätietoa koronaviruksesta ja rokotteesta

Ensimmäinen koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Valtioneuvosto on antanut 22. joulukuuta rokotusasetuksen.
Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa, p. 0295 535 535, ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää: THL – Rokotteet ja koronavirus

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti