Koronatiedote 2.3.2021

Koronatiedote 2.3.2021

2.3.2021 (Muokattu 8.3.2021)

Koronaepidemian leviämisen uhka on kasvanut koko maassa. Valtioneuvosto on 1.3. yleisistunnossaan todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, jolla ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi. Lain on tarkoitus tulla voimaan 8.3.2021, ja se olisi voimassa 28.3.2021 saakka. Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Sulku koskisi ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa. Alueista säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Suljettavia ravitsemisyrityksiä olisivat muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot. Rajoitus koskisi myös terasseja. Poikkeuksena olisivat ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Sulku ei siis koskisi esimerkiksi vanhainkotien ruokaloita tai henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole auki muille asiakkaille. Ravintolat ja kahvilat voisivat sulun aikana myydä noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien välityksellä asiakkaalle. Hallituksen esitys etenee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn. Tämän jälkeen tasavallan presidentti vahvistaa lain ja valtioneuvosto antaa siihen liittyvän asetuksen, jolla määritellään sulkutoimenpiteiden kohteena olevat alueet.

Pirkanmaan koronaohjausryhmä ei vielä ole päätynyt suosittamaan 8.3.2021 etäopetukseen siirtymistä, koska epidemiologiset perusteet eivät täyty. Asiaa tarkastellaan tarvittaessa päivittäin.

Oppilaita ja heidän huoltajiaan kehotetaan seuraamaan hiihtolomaviikon aikana Wilma-viestejä.

Kihniössä on yksi henkilö karanteenissa. Tartuntatautiviranomainen muistuttaa, että muuntovirus tarttuu helpommin kuin aikaisempi virus. Seuraavien viikkojen aikana on vältettävä kaikkia ylimääräisiä kontakteja ja välttämättömissä tulee noudattaa turvaväliä ja käyttää kirurgista maskia.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset saadaan päätökseen viikolla 10. Tämän jälkeen siirrytään alle 80-vuotiaiden rokottamiseen. Myös 65–69-vuotiaiden riskiryhmään yksi kuuluvien rokotukset on päästy aloittamaan Astra Zenecan rokotteella. Tarkemmin rokotusten etenemisestä löytyy tietoa Kolmostien Terveyden ja Parkanon kaupungin nettisivuilta sekä keskiviikon 3.3. Ylä-Satakunta-lehdestä.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty 31.3.2021 saakka Avin päätöksellä

Kirjasto palvelee rajoitetusti

Terveyskeskuksen allas on käytössä alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeikäisille (eläkeläiskortillisille) sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina. Kunnan järjestämä yleinen vuoro vielä tauolla.

Liikuntasali on avattu lasten ja nuorten sisäharrastusryhmille 10-hengen rajoitusta noudattaen. Aikuisten ryhmät vielä tauolla.

Kuntosali suljetaan 8.3.-28.3. väliseksi ajaksi

Maskien jako vähävaraisille kunnanvirastosta aukioloaikoina.

Hiihtolomaviikolla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja välttää matkustamista erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin ja ulkomaille.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti