Kihniön kunta kehottaa asukkaitaan noudattamaan PSHP:n maskisuositusta

Kihniön kunta kehottaa asukkaitaan noudattamaan PSHP:n maskisuositusta

6.10.2020

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) on antanut 29.9.2020 THL:n maskisuositusta täydentävän suosituksen kansalaisille kasvomaskien käytöstä sairaanhoitopiirin alueella. Kihniön kunta seuraa THL:n valtakunnallisia ja PSHP:n alueellisia suosituksia sekä Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä, ja organisoi ja ohjeistaa kunnan toiminnan niiden mukaisesti. Alueellista varautumista ja toimenpiteitä ohjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Pirkanmaalla Covid-19-epidemiatilanne täyttää tällä hetkellä kiihtymisvaiheen kriteerit ilmaantuvuuden osalta, joten PSHP suosittelee kasvomaskin käyttämistä THL:n perussuosituksen mukaisesti.

Lisäksi PSHP suosittaa maskin käyttöä sisätiloissa tapahtuvissa joukkokokoontumissa (esim. konsertit, teatteri, urheilutapatumat) sekä rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa (esim. ulkoilmakonsertit, festarit). Suositus ei koske tilanteita, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista tai vakiintuneita yhteisöjä, kuten koulut, päiväkodit, toimistomuotoiset työyhteisöt ja harrastusryhmät. Lisäksi yleisesti suositellaan käyttämään maskia tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Toisen asteen oppilaitoksiin ei tässä vaiheessa ole annettu suojainsuositusta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Kihniön kunta jatkaa maskien jakamista vähävaraisille kunnanvirastossa. Kunnan jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia.

Epidemian hallinnassa on edelleen myös tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.

Lisätietoja:

Talous- ja hallintojohtaja Kristiina Mäkelä p. 044-7541203

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti