Tiedote kuntalaisille Korona-tilanteeseen liittyen

Tiedote kuntalaisille Korona-tilanteeseen liittyen

25.3.2020

Yli 70-vuotiaiden neuvonta- ja asiointipalvelu

Kihniön kunta tarjoaa apua asiointiin yli 70-vuotiaille. Asiointi- ja tavaroiden kuljetusapua voi soittaa esimerkiksi kauppaostosten ja apteekkikäyntien hoitamiseen sekä mahdollisiin muihin elämisen kannalta välttämättömiin toimintoihin. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti niille yli 70-vuotiaille, joilla ei ole mahdollisuutta saada asiointiin apua muualta. Asiointipalvelu on maksuton. Asiointipuhelin ja asiointipalvelu ovat käytössä arkisin klo 8-16 toistaiseksi. Jos huomaat läheisesi tarvitsevan apua, etkä voi itse auttaa, ota silloin ottaa yhteyttä alla oleviin numeroihin.

Yli 70-vuotiaiden neuvonta- ja asiointipalvelu arkisin klo 8-16

Neuvontanumerot 040 6194573

040 6194477

Tilat ja kokoontuminen

Kunnan omistamat tilat (kirjasto, kuntosali, liikuntasali ja TK:n kuntoutusallas) ovat suljettuina toistaiseksi. Kunnanviraston asiakaspalvelu hoidetaan puhelimitse tai ajanvarauksella. Kunnan toimielimet kokoontuvat, mikäli asialistalla on päätöksentekoa vaativia asioita. Rajoitusten osalta seurataan valtakunnallisia määräyksiä. Ajankohtaisia tiedotteita voi seurata kunnan verkkosivuilta www.kihnio.fi

Kihniön kunta 03 44411

Vierailut sote-yksiköissä

Vierailut on kielletty vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa, pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden saattohoidossa olevien läheiset. Kolmostien Terveys Oy:n yksiköt tiedottavat rajoituksista yksikkökohtaisesti sekä nettisivuilla www.kolmostienterveys.fi

Opetus ja varhaiskasvatus

Varhaiskasvatusta ja opetusta koskevista ajankohtaisista asioista, toimintatavoista ja tilanteesta tiedotetaan ensisijaisesti normaaleja tiedotuskanavia käyttäen (Wilma ja sähköposti) sekä kunnan verkkosivuilla.

Jos epäilet koronatartuntaa, ota ensin yhteys puhelimitse:

Kolmostien Terveys 03 443 3400

Tietoa koronaviruksesta saat valtakunnallisesta numerosta 0295 535 535

arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Pidetään yhdessä huolta ikäihmisistä ja muista riskiryhmiin kuuluvista!

Kihniön kunta KunnanhallitusKihniön terveyskeskus toimii normaalisti, puh. 03 443 3400

Hengitystieoireisille on erillinen sisäänkäynti kiirevastaanotolle. Sisäänkäynti on osaston puoleisesta päästä, ns. ambulanssiovesta. Muut potilaat kulkevat normaalisti terveyskeskuksen pääovesta.

Kihniön terveyskeskuksessa päivystysvastaanotto kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien ja tapaturmien hoitoon ma - to klo 8 - 15.30 ja pe klo 8 - 13.

Muina aikoina palvelee Parkanon terveyskeskus.

Pihlajalinna-terveyssovellus

Heti lääkäriin

Pääset samojen tuttujen Kolmostien Terveyden lääkärien vastaanotolle jonottamatta älypuhelimella. Tarvitset siis älypuhelimen, nettiyhteyden ja Pihlajalinna-terveyssovelluksen. Saat hoidettua yleisimmät sairaudet ja vaivat sekä uusittua reseptit. Vastaanotto alkaa aina hoidontarpeen arvioinnilla.

Pihlajalinna-terveyssovelluksen etävastaanotolla pääset keskustelemaan chatilla ja tarvittaessa videoyhteydellä hoitohenkilökunnan kanssa. Asiantuntijamme auttavat sinua vaivassasi ja ohjaavat tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana. Kunta-asiakkaan etävastaanottokäynti alkaa aina hoitajan vastaanotolla oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla.

Etävastaanotto on uusi tapa asioida

Etävastaanotolla hoidetaan monenlaiset akuutit vaivat, kuten virtsatietulehdukset, ylähengitystieinfektiot, silmätulehdukset ja ihottumat. Lääkäri voi myös määrätä asiakkaalle lääkkeitä, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman. Koko oirelistan näet sovelluksesta.

Jo käytettävissä olevat asiointikanavat eli puhelinajanvaraus ja kivijalkavastaanotto, säilyvät ennallaan. Palvelu on avoinna kunta-asiakkaille oman terveyskeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Etävastaanoton hinnat

Hoitajan tekemä hoidon tarpeen arviointi: maksuton

Etävastaanottokäynti lääkärillä: hinta on sama kuin vastaanottokäynnin hinta terveysasemalla. Jos olet maksanut vuosimaksun, etävastaanottokäynnit kuuluvat siihen.

Sovellus on ladattavissa iPhonelle App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta.

Toimi näin:

  1. Aloita lataamalla Pihlajalinna-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta.
  2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla.
  3. Ensimmäisellä kerralla luot oman PIN-koodin, jolla jatkossa kirjaudut palveluun.
Nyt olet valmis aloittamaan ens

Kirjoittajat

Nimi Elina Kortesmaa
Tehtävänimike Toimistosihteeri
Puhelinnumero +358 40 8281 407
Sähköposti

Liitteet