​Jättipalsamin kitkentää Arboretumissa

​Jättipalsamin kitkentää Arboretumissa

5.7.2024

Jättipalsamin kitkentää Arboretumissa

Kihniön kunnan sivistystoimi ja tekninen toimi järjestävät yhteistyössä jättipalsamin kitkentätalkoot. Talkoiden kick-off-tilaisuus pidetään tiistaina 9.7.2024 klo 8.00–15.00. Talkoisiin voi osallistua joustavasti oman aikataulun ja jaksamisen mukaan.

Kick-off-tilaisuuden yhteydessä kunta tarjoaa osallistujille lounaan Puumilan Kettiksessä ja talkoosaunan kunnan mökillä Pyhäniemessä. Saunomaan pääsee klo 15 alkaen. Talkoosaunan yhteydessä on tarjolla syötävää ja juotavaa.

Kick-off-tilaisuuden jälkeen talkoilua voi jatkaa omatoimisesti koko heinäkuun ajan. Kunta tarjoaa myös omatoimisille talkoilijoille lounaan Puumilan Kettiksessä ravintolan aukioloaikojen puitteissa. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja paikallisiin yrityksiin. Puumilan alaparkkipaikalta löytyy ohjeet, jätesäkkejä ja hanskoja. Kihniön kirjastolta voi pyytää tarvittaessa hyönteiskarkotteita.

Jättipalsami (Impatiens glandulifera) kuuluu Suomen tunnetuimpiin haitallisiin vieraskasvilajeihin jättiputkien, komealupiinin ja kurtturuusun ohella. Jättipalsami heikentää alkuperäistä kasvilajiston monimuotoisuutta ja se uhkaa arboretumin alueella esiintyviä kasveja.

Lisätietoja hyvinvointijohtaja Vilja Lankiselta

puh. 044 754 1297

email. vilja.lankinen(at)kihnio.fi

#kihnionvieraslajitalkoot


Ystävällisin terveisin,

Vilja Lankinen

Hyvinvointijohtaja

Kihniön kunta

Puh. 044 754 1297

vilja.lankinen@kihnio.fi

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti