Pirkanmaan hyvinvointialueen kumppanuus- ja yleisavustusten haut alkavat marraskuussa

Pirkanmaan hyvinvointialueen kumppanuus- ja yleisavustusten haut alkavat marraskuussa

19.10.2023

Pirkanmaan hyvinvointialueen kumppanuus- ja yleisavustusten haut alkavat marraskuussa


Kumppanuusavustushaku vuodelle 2024 on käynnissä 1.–30.11. ja yleisavustushaku 15.11.–14.12. Kumppanuushaku on nyt ensimmäistä kertaa avoin kaikille pirkanmaalaisille järjestöille.

– Kumppanuusavustuksen haku toteutetaan avoimena hakuna, koska haluamme edistää hakuprosessin avoimuutta ja järjestöjen keskinäistä yhdenvertaisuutta, kertoo integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Päätökset sekä kumppanuus- että yleisavustusten myöntämisestä tehdään alkuvuoden 2024 aikana. Kohdeavustuksien haku alkaa ensi vuoden alkupuolella – tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Avustuksien myöntämisen yhtenä kriteerinä on, että toiminta on alueellista tai usean kunnan alueelle yltävää ja vastaa erityisesti toiminta-alueen asukkaiden palvelutarpeisiin.

Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Järjestöyhteistyö-sivulla lokakuun aikana. Järjestöyhteistyö-sivulta löytyvät myös tarkemmat tiedot avustusmuodoista, avustustoiminnan yleisistä periaatteista sekä hakukriteereistä.

Yksi tälle vuodelle myönnettyjen avustuksien tavoitteista oli varmistaa, että aiemmin kunnilta yleisavustusta saaneiden järjestöjen toiminta jatkuu muutostilanteessa. Tästä eteenpäin avustuksia myönnetään avustuskriteerien mukaisesti. Avustusperiaatteiden mukaisesti järjestöt voivat hakea avustuksia yhdessä ja toteuttaa toimintaa yhteisvastuullisesti. Järjestöille järjestetään Teamsissa infotilaisuus avustuksista torstaina 26.10. kello 15–16.30. Osallistumislinkki on julkaistu järjestötoiminnan sivulla.

Pirkanmaan hyvinvointialue myöntää avustuksia alueellaan hyvinvointia ja terveyttä edistävään, hyvinvointialueen strategian mukaiseen toimintaan, joka täydentää hyvinvointialueen tuottamia palveluita. Pirkanmaan hyvinvointialueen avustusmuotoja ovat yleisavustukset, kohdeavustukset ja kumppanuusavustukset. Näiden lisäksi aluehallitus voi harkintansa mukaan myöntää myös muita avustuksia.

Yhteyshenkilöt

Integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho

Puh:

040 806 3086

tuukka.salkoaho@pirha.fi

Suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen

järjestö- ja osallisuuskoordinaatio

annamari.tuominen@pirha.fi

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti