Tiedoksi Pirhan kohdeavustuksien haku toukokuussa järjestöille ja yhdistyksille

Tiedoksi Pirhan kohdeavustuksien haku toukokuussa järjestöille ja yhdistyksille

3.5.2023

Pirhan eli Pirkanmaan hyvinvointialueen kohdeavustuksien haku toukokuussa

Järjestötoiminta tukee pirkanmaalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä hyvinvointialueen ja kuntien rinnalla. Avustukset ovat yksi yhteistyön muoto hyvinvointialueen ja sote-järjestöjen välillä, ja niitä myönnetään toimintaan, joka täydentää Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaa. Yleisavustuksien lisäksi voidaan päättää myös kohde- ja kumppanuusavustuksista järjestöille. Aluehallitus voi harkintansa mukaan myöntää myös muita avustuksia. 

Pirkanmaan hyvinvointialueen kohdeavustuksien hakuaika on 15.5.- 2.6.2023. Kohdeavustusta myönnetään kertaluonteisen, yksittäisen tapahtuman, projektin tai hankkeen toteuttamiseen. Kohdeavustuksia voidaan myöntää tänä vuonna yhteensä noin 55 000 euroa, joista yhdelle yhteisölle korkeintaan 5000 euroa.  

– Kohdeavustusta voidaan myöntää vuoden 2023 aikana toteutettavaan tapahtumaan tai pienimuotoiseen projektiin, joka täydentää hyvinvointialueelle kuuluvien sote-palveluiden toimintaa, kuvailee järjestö- ja osallisuuskoordinaation suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella, joka julkaistaan Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuille hakuaikaan mennessä osoitteeseen pirha.fi/jarjestoyhteistyo. Sivulta löytyvät myös avustusten myöntämisperusteet sekä ohjeet avustusten hakemiseen. Kohdeavustuksien hakemisesta tiedotetaan erikseen.

Yleishyödylliset, rekisteröityneet yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea myös sosiaali- ja terveysministeriön STEA-avustuksia hyvinvoinnin edistämiseen. Vuonna 2024 myönnettävien STEA-avustusten hakuaika alkaa STEAn verkkoasioinnissa 17. huhtikuuta ja päättyy 31. toukokuuta.  Hakuilmoitus ja ohjeita avustuksen hakijoille on julkaistu verkkosivulla stea.fi. 

Koko uutinen: Pirkanmaan hyvinvointialue jakoi yleisavustuksia 82 yhteisölle - pirha.fi

Kirjoittajat

Nimi Anne Perälä
Tehtävänimike Hyvinvointikoordinaattori
Puhelinnumero +358 40 8281407
Sähköposti