Liikuntareitit

Liikuntareitit

Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti

Reitin kokonaispituus: 42 kilometriä
Valaistus: Osa reitistä valaistu.
Reitti: Lähtöpaikka Kankarinjärven rannalta Pyhäniemen lomakylä-Kihniön kirkonkylä-Puumilan Taitotalo-kylä- ja metsämaisema-alue-Erämaja-Teerinevan soidensuojelualue-päätepiste Käskyvuori.

WC
: Käskyvuori (maksuton)
Laavu: Käskyvuori (polttopuut, maksuton)

Kartat: Liikuntareitin Liikuntareitin kartta ja välimatkamerkinnöillä sama kartta.

Hyödynnä Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti ympärivuotiseen liikuntaan. Se soveltuu talvella hiihtämiseen ja kesällä patikointiin. Käskyvuoren laelta näkyy kauas Pohjanmaan suuntaan. Tämä 21 kilometrin liikuntareitti soveltuu kesällä patikointiin ja talvella sekä murtomaa- että luisteluhiihtoon. Reitti lähtee Pyhäniemen lomakylästä ja päättyy Käskyvuorelle Pohjois-Kihniöön Jalasjärven rajalle.

Maastoliikuntareitti

Pyhäniemi - Käskyvuori maastoliikuntareitti kuuluu Pohjois - Pirkanmaan reitistöön. Maastoliikuntareitti kulkee Pyhäniemeltä Käskyvuorelle. Pituutta reitillä on 21 km.

Valaistu

Valaistua reittiä on 4,6 km Pyhäniemestä kunnan keskustaan. Maastoliikuntareitti on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön - kesällä kävellen ja talvella hiihtäen, joko perinteistä- tai luistelutyyliä käyttäen.

Nauti erämaamaisemista

Reitti kulkee erämaa-alueiden halki sivuten Teerinevan soidensuojelualuetta. Luonnon ystävälle reitistön varrella on hohtoa ja luonnon rauhaa.

Matka Pyhäniemeltä - Käskyvuorelle ja takaisin (42 km) täyttää kovemmankin lenkkeilijän vaatimukset. Lyhyessä 5 - 20 km:n etappeja voi hiihtää lähtemällä ladulle Kirkonkylästä tai

Erämajalta (ks. maastoliikuntareitinkartta)Tauon paikka - vessa ja nuotiopaikka

Käskyvuoressa, reitin toisessa päätepisteessä on suuri laavu ja n. 50 hengen taukopaikka tulisijoineen. Taukopaikalla on ilmainen jätehuolto, polttopuut ja WC-tilat. Käskyvuori on sopiva retkikohde esim. perheille, ryhmille tai juuri Sinulle. Tervetuloa laduille, mitkä pidämme hyvässä kunnossa koko talven.

Suosittelemme liikunnan riemun yhdistämistä esim. arkisiin kokouksiin tai koulutustilaisuuksiin.

Lisätiedot: Kihniön matkailu

Alkkianvuori

Lähellä Kihniötä on myös Alkkianvuoren patikointimaastot. Sopii päiväretkikohteeksi. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä ja kivikkoista.

Lisätiedot:Luontoon.fi/Alkkianvuori

Seitseminen

Seitsemisen kansallispuistossa Kurussa on hyvin merkityt reitit. Se on oiva kohde päiväretkeilyyn ja muutaman päivän vaelluksiin.

Lisätiedot: Luontoon.fi/Seitseminen

Liitteet