Maksutonta jätevesineuvontaa tarjolla!

12.4.2019

Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi

KVVY tarjoaa maksutonta ja puolueetonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa kevään ja kesän 2019 aikana Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä sekä Kärkölän ja Hämeenkosken alueella. Neuvojat ovat tavoitettavissa jätevesineuvonnan kesäkiertueella sekä puhelimitse ja sähköpostilla.

Kunnostuksen takaraja lähenee

Jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ranta- ja pohjavesialu-eiden kiinteistöillä. Aikaa on siis puolisen vuotta. Jätevesijärjestelmän toimintakunto ja riittävyys on hyvä tarkistaa viimeistään nyt keväällä, jotta mahdollisen uuden järjestelmän suunnittelu ja raken-taminen on mahdollista vielä ennen takarajan umpeutumista.

Neuvontaa saatavilla

Jätevesineuvojat kiertävät toreilla ja kesätapahtumissa vastaamassa kysymyksiin jätevesien käsittelys-tä, jätevesijärjestelmistä ja lainsäädännön tulkinnasta. Neuvojat tavoittaa helposti myös puhelimitse ja sähköpostilla. Neuvonta on asukkaille ja mökkiläisille maksutonta ja jätevesineuvojat toimivat puolueettomasti vailla kaupallisia kytköksiä. Neuvontatyön rahoittavat Hämeen ja Pirkanmaan ELY-keskukset.

Lisätiedot:

Projektiasiantuntija Laura Virtanen, laura.virtanen@kvvy.fi, puh. 050 476 3500

Ympäristöasiantuntija Lauri Sillantie, lauri.sillantie@kvvy.fi, puh. 050 570 9511

www.kvvy.fi/jatevesi

Ota yhteyttä ja kysy neuvoa!