Retkeilyreitit

Pyhäniemi - Käskyvuori - liikuntareitti
21 kilometrin liikuntareitti kesällä patikointiin ja talvella sekä murtomaa- että
luisteluhiihtoon. Reitti lähtee Pyhäniemen lomakylästä ja päättyy
Käskyvuorelle Pohjois-Kihniöön Jalasjärven rajalle. Liikuntareitin kartan voit katsoa tästä ja välimatkoilla merkityn version samasta kartasta puolestaan tästä.

Pururata
800 metriä pitkä pururata Koivikon asuinalueen ja teollisuusalueen välisessä
metsässä. Pururata soveltuu kesällä juoksuun ja kävelyyn, talvella
hiihtoon. Pururadalla järjestetään usein lasten hiihtokilpailuja paikallisen
urheiluseuran toimesta.

MAASTOLIIKUNTAREITTI


Pyhäniemi - Käskyvuori maastoliikuntareitti kuuluu Pohjois - Pirkanmaan reitistöön. Maastoliikuntareitti kulkee Pyhäniemeltä Käskyvuorelle. Pituutta reitillä on 21 km.

Valaistua reittiä on 4,6 km Pyhäniemestä kunnan keskustaan. Maastoliikuntareitti on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön - kesällä kävellen ja talvella hiihtäen, joko perinteistä- tai luistelutyyliä käyttäen.

Reitti kulkee erämaa-alueiden halki sivuten Teerinevan soidensuojelualuetta. Luonnon ystävälle reitistön varrella on hohtoa ja luonnon rauhaa.

Matka Pyhäniemeltä - Käskyvuorelle ja takaisin (42 km) täyttää kovemmankin lenkkeilijän vaatimukset. Lyhyessä 5 - 20 km:n etappeja voi hiihtää lähtemällä ladulle Kirkonkylästä tai Erämajalta (ks. maastoliikuntareitinkartta) 

 
Käskyvuoressa, reitin toisessa päätepisteessä on suuri laavu ja n. 50 hengen taukopaikka tulisijoineen. Taukopaikalla on ilmainen jätehuolto, polttopuut ja WC-tilat. Käskyvuori on sopiva retkikohde esim. perheille, ryhmille tai juuri Sinulle. Tervetuloa laduille, mitkä pidämme hyvässä kunnossa koko talven.

Suosittelemme liikunnan riemun yhdistämistä esim. arkisiin kokouksiin tai koulutustilaisuuksiin.

Maastoliikuntareitin karttoja

Maastoliikuntareitti Voit tulostaa itsellesi maastoliikuntareitin kartan klikkaamalla sen auki, ja tulostamalla sen. Maastoliikuntareitti välimatkoineen Voit tulostaa itsellesi maastoliikuntareitin kartan välimatkoineen klikkaamalla sen auki, ja tulostamalla sen.

Kihniössä tapahtuu