Yksityistiet

Kihniön kunnan tekninen toimisto
Kihniöntie 46, 39820 Kihniö
puh. (03) 444 1243.

Kihniön kunnan tekninen lautakunta päättää kunnan myöntämistä yksityisteiden avustuksista kunnanvaltuuston antamien perusteiden mukaisesti. Avustukset ovat pääasiassa kunnossapitoavustuksia, mutta myös peruskunnostusavustukset ovat mahdollisia määrärahojen puitteissa. Yksityistieavustusten lisäksi lautakunta käsittelee muun muassa valituksia ja korvausasioita.

Kunnan myöntämää yksityistieavustusta voivat hakea ne järjestäytyneet tiekunnat, joiden hallinnoiman tien alueella on ainakin yksi asuttu talous ja tie pidetään talvella aurattuna. Vapaamuotoiseen hakemukseen, joka sisältää tiekunnan yhteystiedot ja pankkitilinumeron, tulee liittää seuraavat liitteet: kopio kokouspöytäkirjasta ja kopio tuloslaskelmasta, josta ilmenee edellisvuoden kunnossapitomenot yksilöidysti. Hakemukset tulee jättää yleensä huhtikuun loppuun mennessä Kihniön kunnan tekniseen toimistoon. Hakuajasta ilmoitetaan erikseen kunnan ilmoitustaululla ja paikallislehdessä sekä mahdollisesti kuntatiedotteessa.

Yksityistiet on kunnan avustuksen osalta jaettu kuuteen kunnossapitoluokkaan. Avustusta myönnetään 70 % edellisen vuoden kustannuksista tiekilometriä kohti seuraavasti: 1. luokka 458 euroa, 2. luokka 388 euroa, 3. luokka 332 euroa, 4. luokka 275 euroa, 5. luokka 159 euroa, 6. luokka 69 euroa.

Tiehallinto tukee yksityistä tienpitoa myöntämällä yksityisille tiekunnille valtionavustusta ja julkaisemalla yksityisteiden kunnossapitoon ja parantamiseen liittyviä teknisiä ohjeita. Lisätietoa yksityisteiden valtionavustuksesta www.tiehallinto.fi