Ylläpitäjän sähköpostiTulostaExport ICS

Laajakaistailta Puumilassa

Event

Title:
Laajakaistailta Puumilassa
When:
17. 1. 2019, 18.00 h
Category:
Yleisötapahtuma
Created by:
Ylläpito

Description


Tervetuloa Meidän Kihniö -hankkeen järjestämään Laajakaistailtaan.

Illan tarkoituksena on esitellä ratkaisuja Kihniöläisten asukkaiden, yritysten ja kausiasukkaiden laajakaistatarpeisiin sekä vastauksia muuttuneen markkinatilanteen herättämiin kysymyksiin liittyen Elisan ja Ukkoverkkojen liiketoimintakauppaan.

 

Palvelut, kauppa ja viihde ovat verkossa. Luotettavan ja nopean laajakaistayhteyden tarve on selvä niin yrityksille kuin kotitalouksillekin. Etätyö on viime vuosina lisännyt myös perinteisesti teknologiavapaana alueena pidettyjen mökkiläisten eli kihniöläisittäin sanottuna kausiasukkaiden kiinnostusta nopeaan ja varmaan internet-yhteyteen. Järvien rikkoma maisema ja mökkien sijainti taajamien ulkopuolella on kuitenkin haaste palvelun luotettavassa tarjoamisessa. Tähän tarpeeseen vastatakseen Kihniön kunta lähti mukaan Ukkoverkkojen tarjoamaan langattomaan laajakaistaan keväällä 2016. Aamulehti uutisoi asiasta aikoinaan seuraavasti: "Harvaan asuttu Kihniö on ensimmäinen Pirkanmaalla, joka saa 10–50 megabitin laajakaistan joka savuunsa, mökkiläisiä myöten." Samaan aikaan IPP on rakentanut valokuidun runkoverkkoa ja asiakasliittymiä kunnan alueella.

 

Ukkoverkkojen kesällä tekemä liiketoimintakauppa Elisan kanssa on herättänyt kunnassa paljon keskusteluja. Samoin asukkaat kyselevät IPP:n kuituverkon saatavuudesta ja tulevaisuudesta. Entä 5G, mikä on sen tulevaisuus ja aikataulu Kihniön seudulla, etenkin mökkialueilla vaikkapa Nerkoon-järven rannoilla? Kihniön kunta haluaa jatkossakin huolehtia kuntalaisten, yritysten ja kausiasukkaiden yhteyksistä ja on siksi kutsunut koolle laajakaistaillan. Iltaan ovat lämpimästi tervetulleita niin kuntalaiset, yritykset kuin kausiasukkaatkin.

 

TILAISUUDEN OHJELMA

 

18:00 Tilaisuuden avaus: Jyrki Mattila, Meidän Kihniö -hanke

Alustukset

18:05  Valokuidun mahdollisuudet, saako Kihniössä valokuituyhteyden: Raido Riis, IPP, Ikaalisten-Parkonon Puhelin

18:15 UkkoNetin jatko: Antti Toukoaho, Elisa Oyj

18:25 Leader-rahoituksen mahdollisuudet kyläverkkojen rakentamisessa: toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto, Leader Pohjois-Satakunta

Yleisön kysymykset

 

Pyrimme päättämään yhteisen tilaisuuden 19.30 mennessä. Tilaisuuden jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jututtaa IPP:n, Elisan ja Leader Pohjois-Satakunnan edustajia kahden kesken.

 

Tilaisuuden järjestää Meidän Kihniö -hanke.